Instagram

Om Alpinkultur

Alpinkultur startades av en brokig skara människor under hösten 2012. Den smått verklighetsfrånvände fotografen Daniel Rönnbäcks överdrivna optimism gjorde att vi vågade ta steget ut i det okända och bli magasinmakare.

Att ingen av oss tidigare jobbat i en redaktion ser vi som en styrka. Vi tittar på saker och ting med fräscha ögon, våra ögon. Vi är inte styrda av något förlag eller någon chef som vill att vi ska göra saker av fel anledningar. Vi har en åsikt om vad som är rätt och fel, och det är en av grundpelarna i vårt tänk med magasinet. ’Alpinkultur ska vara en god kraft i skidsverige’ sammanfattar vår värdegrund, och den försöker vi alltid ha i bakhuvudet.

För läsaren kommer skillnaden mest märkas genom att vi inte söker det slätstrukna, eller det som går hem lite lagom mycket hos de flesta. Vi söker nya vinklar, och vill hellre träffa 75 % av våra läsare rakt i hjärtat än 100 % i axeln. Men vi kommer aldrig att vara exkluderande och skitnödiga – Alpinkultur kan läsas av alla!

Calle Gundersen som var med och startade upp magasinet har försvunnit på nya äventyr,  istället ser nu Aron Östman på egen hand till att bilder och texter hamnar på rätt plats. Rönnbäck flänger mest runt, men springer ibland förbi ”kontoret” med 38 nya idéer, varav de flesta är orealistiska, men några är geniala. Sedan leker vi redaktionsmöte och vips är nästa nummer i görningen. Vi hoppas ni vill följa med på vår resa. Det blir glatt!

Chefredaktör Johan Jonsson